Beleuntam a túl bonyolult időtrabló receptekbe, ami főleg mosogatnivaló termelésből áll meg időtrabló tűzhely mellett ácsorgásból, kelesztési időkből meg tésztapihentetésből, utálom, hogy nem lehet kinyitni a sütő ajtaját piskótasütéskor, meg előmelegíteni kell a sütőt, meg hogy ha kelt tésztával dolgozunk, akkor fülledt meleg legyen a konyhában, különben összeesik a tészta.Frászt.Bebizonyítom, hogy ennél egyszerűbben és lazábban is lehet gasztrózni és a végeredmény finom.

 

Kezdésnek egy tuti rántotta, 2 perc alatt kész, nem kell bele hagyma, sok mosogatnivaló sem jár vele.Kell egy teflon serpenyő, kevés olaj, tányér, só, tojás fakanál, slussz.

A tojásokat a fakanállal (!) lazán felverem, épp csak a sárgája szétmenjen, a fehérjét ne verjük habosra, sózom.Az olajat a serpenyőben felforrósítom- nagyon-majd bele a tojást. A lényeg, hogy ne keverjük.Amikor a teteje is kezd szilárdulni, akkor a fakanállal alányúlunk és egy darabot átfordítunk, majd így tovább cikkenként. Mire körbeérünk, kész is a finom remegős lágy, helyenként fehér rántotta. Hozzá puha kenyér, újhagyma vagy retek meg egy pohár tej:)

 

Ez a tojás sokkal jobb mint a keményre sütött agyonkevert morzsalékos rántotta.

Szerző: gastropofon  2011.04.25. 15:32 Szólj hozzá!

Címkék: rántotta

A bejegyzés trackback címe:

https://gastropofon.blog.hu/api/trackback/id/tr42854183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása