Na, a vadas. Kedvenc kajám, de klasszikusan elkészítve nagyon macerás meg sok edénnyel jár.
Vasárnapi komplett ebédként készítem, meg nem is ragaszkodom a marhahúshoz, jó az sertéskarajból meg combból is, úgyis a mártás a lényeg.
Felteszek egy nagy lábas húslevest szeletelt húsokból, sok répával, fehérrépával, zellerrel, teszek bele 1-2 káposztalevelet is,hagymát meg ami gezemücét még találok, oszt főződjön magától, nincs vele macera.
Pár óra múlva kiveszek egy csomó főtt zöldséget, botmixerrel ledarálom, bele egy kis tejföl, mustár, őrölt babérlevél,só, cukor kész.
Ha nincs botmixer, jó egy villával összetörve is.
Ehetem a jó gazdag levest, utána a főtt húst kiszedem, kifőtt csőtésztára teszem, ráöntöm a mártást, mehet befele.